Concurs " ȘTIU ȘI APLIC " 2019

   În cadrul Proiectului “Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă” a avut loc etapa județeană a concursului „ŞTIU ŞI APLIC”,

   Concursul a avut loc în Colegiul Tehnic ˝Traian Vuia˝ din Oradea, având ca obiectiv principal încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă. Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă.

Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

    La eveniment au participat 108 elevi şi 27 profesori coordonatori din cadrul a 18 unităţi de învătâmânt din judeţul Bihor fiind împărțiți pe cinci filiere:

 

–      filiera tehnologică ciclul inferior și superior,

–      filiera teoretică ciclul inferior și superior

–      filiera profesională

 

 SC SENALUX SRL a avut un rol important la proba practică. Concurenții la această probă au identificat riscurile la locurile de muncă prin alegerea echipamentelor individuale de protecţia muncii adecvate.

  Primele trei echipe cîștigătoare pentru fiecare filieră participantă au fost premiate de ITM Bihor și sponzorizate de SC SENALUX SRL cu cadouri.

Fișiere pentru descărcatÎmi place!