Concurs " ȘTIU ȘI APLIC " 2017

 

ȘTIU ȘI APLIC

 -etapa judeteană-

12.04.2017

 

Concursul national - Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă a fost organizat in Oradea la Colegiul Tehnic Constantin Brancusi .

 La concurs au participat elevii din: Oradea, Alesd, Salonta, Ștei si Dobrești.

Acest concurs a fost inițiat și organizat cu sprijinul și colaborarea Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Inspecția Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

Obiectivul principal al concursului este încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă.

Concursul s-a desfășurat  în 2 etape:

  1. Prima etapa a fost un test grila cu 15 intrebări legat de Securitatea şi sănătatea în muncă, fiecare raspuns corect valorand 10 puncte
  2. A doua etapă a fost proba practică - identificarea riscurilor, alegerea Echipamentul Individual de Protecţie necesar şi echiparea corectă - cand elevii au tras un bilețel si au ales echipamentul individual de protectie corespunzător.

 

       SC SENALUX SRL a avut un rol important în proba a doua, asigurand echipamentele de lucru si protecție pentru concurs. Instituțiile de învătământ care au participat la pregătirea elevilor asigură tinerilor din municipiul Oradea si judetul Bihor instruire de nivel  avansat european în domeniile: construcții, instalații si lucrări publice; fabricarea produselor din lemn; electric, mecanică, producție media, electronică automatizări.

Echipele au fost înscrise la cele cinci secţiuni, în funcție de profilul studiat:

  • secţiunea pentru licee –filiera teoretică/ ciclu inferior;
  • secţiunea pentru licee –filiera teoretică/ ciclu superior;
  • secţiunea pentru licee – filiera tehnologică/ ciclu inferior;
  • secţiunea pentru licee – filiera tehnologică/ ciclu superior;
  • secţiunea – învăţământ profesional cu durata de 3 ani.

      Comisia de evaluare a fost alcătuit din inspectorii ITM : Judet Gavril, Carmaciu Eugen, Moldovan Sorin, Sima Vicentiu, Bitea Traian, Bodea Ioan Sorin, Perte Mircea Calin, Hodut Nicolae Ciprian și Rotar Marius.

 Castigatorii concursului au fost:

Colegiul Național "Avram Iancu" Ștei, Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea, Colegiul Tehnic Unirea Ștei și Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" Oradea.

     Elevii au fost recompensați de către Inspectoratul Teritorial de muncă Bihor cu premii bănesti valoaroase, iar de SC SENALUX SRL cu cadouri . 

        Felicitări castigătorilor si succes la faza natională.

Fișiere pentru descărcatÎmi place!